Panierowane roladki schabowe z papryką i serkiem

Szpileczki i babeczki

Panierowane roladki schabowe z papryką i serkiem
1 kg schabu,
sól i pieprz,
słodka papryka,
1 czerwona papryka,
serek topiony,
musztarda chrzanowa,
3 jajka,
bułka tarta,
olej do smażenia.
Schab kroimy w plastry i rozbijamy.

Paprykę kroimy w paseczki.
Plastry schabu przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.

Następnie smarujemy musztardą, układamy kawałek papryki i kawałeczek serka.

Zwijamy w rulony.

Roladki obtaczamy w jajku i bułce tartej.

Smażymy na rozgrzamym oleju z każdej strony.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies