Kotlety schabowe w panierze z ciecierzycy

Szpileczki i babeczki

Kotlety schabowe w panierze z ciecierzycy
1 kg schabu,
2-3 jajka,
sól i pieprz do smaku,
mąka do obtaczania,
panier z ciecierzycy do obtaczania,
olej do smażenia.

Schab kroimy w plastry i rozbijamy. Posypujemy solą i pieprzem.

Na płaski talerz wsypujemy mąkę, na drugi panier z ciecierzycy. W miseczce rozkłócamy jajka.


Plastry schabu obtaczamy w mące, jajku i na koniec w panierze.


Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy z obu stron na złoty kolor.


Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Kuchnia MagdaLeny 19 października 2017 - 21:37

Mniam, musiały być pyszne te kotlety 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 24 października 2017 - 09:59

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies