Kotlety mielone w panierce kukurydzianej

Szpileczki i babeczki

Kotlety mielone w panierce kukurydzianej
500 g mięsa mielonego drobiowego,
250 g mięsa mielonego wieprzowego,
2 jajka,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka majeranku,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
olej do smażenia.
Do mięsa mielonego dodajemy jajka, przyprawy, 2 łyżki panierki kukurydzianej i dokładnie mieszamy.
Formujemy z mięsa kuleczki wielkości mandarynki i lekko spłaszczamy. 

Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. 

Kotleciki obtaczamy w panierce kukurydzianej. 

Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. 

Podajemy z ulubionymi dodatkami. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies