Kotlety indycze siekane z marchewką
1 kg mięsa z indyka ( pierś),
3 jajka,
2 łyżki mąki,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżka pieprzu ziołowego,
szczypta słodkiej papryki,
2 średnie marchewki,
pęczek koperku,
pęczek szczypiorku.
Mięso kroimy w drobną kosteczkę. Marchewki trzemy na tarce o średnich oczkach. Koperek i szczypior szatkujemy. Marchew i zioła dodajemy do mięsa. Dodajemy również jajka, mąkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy aż składniki się połączą.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Łyżką wykładamy masę formując zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 😉
2 komentarze
Pyszne kotleciki 🙂
😉