Kotlety indycze siekane z marchewką

Szpileczki i babeczki
Kotlety indycze siekane z marchewką
1 kg mięsa z indyka ( pierś),
3 jajka,
2 łyżki mąki,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżka pieprzu ziołowego,
szczypta słodkiej papryki,
2 średnie marchewki,
pęczek koperku,
pęczek szczypiorku.
Mięso kroimy w drobną kosteczkę. Marchewki trzemy na tarce o średnich oczkach. Koperek i szczypior szatkujemy. Marchew i zioła dodajemy do mięsa. Dodajemy również jajka, mąkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy aż składniki się połączą. 
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. 

Łyżką wykładamy masę formując zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. 

Podajemy z ulubionymi dodatkami. 

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Kuchnia MagdaLeny 18 lipca 2018 - 00:11

Pyszne kotleciki 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 1 sierpnia 2018 - 15:07

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies