Kolorowy sernik na zimno z jagodami i groszkiem ptysiowym
500 g sera twarogowego,
400 g jogurtu naturalnego,
4 łyżki cukru pudru,
1 galaretka pomarańczowa,
1 galaretka agrestowa,
2 galaretki malinowe,
300 g jagód.
Na dno tortownicy 24 cm wykładamy groszek ptysiowy.
Galaretki przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Ser łączymy z jogurtem i cukrem, dokładnie mieszamy.
Dzielimy na dwie części.
Do jednej części masy serowej wylewamy tężejącą galaretkę pomarańczową.
Wlewamy na groszek ptysiowy i chowamy do lodówki aż masa lekko stężeje.
Nastęnie to samo robimy z zieloną galaretką i wlewamy na masę pomarańczową, ponownie chowamy do lodówki.
Na koniec posypujemy jagodami i wlewamy galaretkę malinową.
Chowamy do lodówki do całkowitego stężęnia.
Smacznego 😉