Kaszotto z warzywami (papryka, burak, fasolka)

Szpileczki i babeczki

Kaszotto z warzywami (papryka, burak, fasolka)
150 g kaszy jęczmiennej,
1 litr bulionu,
2 średnie buraki,
250 g fasolki szparagowej,
1 czerwona papryka,
3 łyżki masła,
1 łyżeczka czosnku granulowanego,
sól i pieprz do smaku.
Obrane buraki kroimy na ćwiartki. Polewamy olejem i oprószamy solą wkładamy na 30 minut do piekarnika (180°C). Po upieczeniu i ostudzeniu, kroimy je w kostkę. 
Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ostudzoną kroimy w mniejsze części 

Paprykę kroimy w kosteczkę. 

Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła, wrzucamy warzywa i chwilę podsmażamy, wsypujemy kaszę i podsmażamy aż się zeszkli. 

Następnie stopniowo ( po szklance) wlewamy bulion i gotujemy do momentu aż kasza wchłonie płyn. Powtarzamy czynność do momentu skończenia bulionu. 

Dodajemy przyprawy i dusimy jeszcze około 5 minut aż wszystko będzie miękkie. 

Na koniec dodajemy łyżkę masła i mieszamy dokładnie. 

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies