Kruche ciasteczka z żurawiną i pistacjami

Szpileczki i babeczki
Kruche ciasteczka z żurawiną i pistacjami
1 kostka masła,
2 jajka,
2,5 szklanki mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,

Do miski dodajemy suche składniki, następnie dodajemy masło i jajka. Zagniatamy ciasto.

Obranie orzechy pistacjowe siekamy na mniejsze kawałki.


Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową. Lekko spłaszczamy.


Na ciasteczka układamy żurawinę i posypujemy orzechami, lekko dociskając.


Pieczemy 20-25 minut w 200 stopniach.


Studzimy.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 21 lipca 2017 - 09:00

Pysznie wyglądają 🙂 Idealne do pochrupania 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 24 lipca 2017 - 12:02

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies