Surówka z pekińskiej z sosem musztardowo-miodowym
1 mała kapusta pekińska,
1 cebula,
1 papryka czerwona,
2 pomidory,
1 ogórek.
Sos
1 łyżka miodu,
1 łyżka musztardy chrzanowej,
1 ząbek czosnku,
sok z połowy cytryny,
sól i pieprz do smaku.
Kapustę pekińską szatkujemy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę i pomidora kroimy w kosteczkę. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą. Łączymy z warzywami.
Dokładnie mieszamy tak aby się ładnie sos połączył z warzywami.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 😉
2 komentarze
Takiej jeszcze nie jadłam, ale bardzo chętnie wypróbuję 🙂
Polecam 😉