Surówka z pekińskiej z sosem musztardowo-miodowym

Szpileczki i babeczki
Surówka z pekińskiej z sosem musztardowo-miodowym
1 mała kapusta pekińska,
1 cebula,
1 papryka czerwona,
2 pomidory,
1 ogórek.
Sos
1 łyżka miodu,
1 łyżka musztardy chrzanowej,
1 ząbek czosnku,
sok z połowy cytryny,
sól i pieprz do smaku.
Kapustę pekińską szatkujemy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę i pomidora kroimy w kosteczkę. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.

Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą. Łączymy z warzywami.


Dokładnie mieszamy tak aby się ładnie sos połączył z warzywami.


Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 25 sierpnia 2017 - 09:06

Takiej jeszcze nie jadłam, ale bardzo chętnie wypróbuję 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 26 sierpnia 2017 - 19:04

Polecam 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies