Pieczona karkówka w ketchupie z cebulą
1,5 kg karkówki,
1,5 szklanki ketchupu,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka ostrej papryki,
1 łyżeczka suszonej bazylii,
1 duża cebula.
Karkówkę kroimy na plastry około 1 cm. Posypujemy przyprawami i wlewamy ketchup. Mieszamy, aż ładnie mięso połączy się z marynatą. Mięso układamy na blaszkę piekarnikową. Cebulę obieramy, myjemy i kromy w plasterki. Układamy na mięsie.
Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
Pod koniec pieczenia możemy karkówkę przewrócić ma drugą stronę aby się ładnie spiekła. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 😉
3 komentarze
coś idealnego dla mojego narzeczonego 😀 jak widzi karkówkę to mu się uszy trzęsą 😀
To polecam 😉 i zapraszam na konkurs na blogu 😉
Uwielbiam karkóweczkę 🙂 Wygląda tak, że ślinka leci 🙂