Kotlety z kaszą i białą kapustą
1 kg mielonego mięsa wieprzowego,
100 g kaszy jęczmiennej perłowej,
2 szklanki poszatkowanej białej kapusty,
2 ząbki czosnku,
sól i pieprz do smaku,
2 łyżeczki ziół prowansalskich,
2 jajka,
4 łyżki bułki tartej+ do obtoczenia.
Kotlety z kaszą i białą kapustą
Kapustę szatkujemy i zaparzamy. Kaszę gotujemy do miękkości. Studzimy. Do mielonego mięsa dodajemy wszystkie składniki. Przyprawiamy i mieszamy dokładnie ze sobą. Z tak przygotowaniego mięsa formujemy kulki wielkości mandarynki.
Obtaczamy w bułce tartej i lekko spłaszczamy. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kotleciki na złoty kolor z obu stron.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Snmacznego 😉
2 komentarze
Pysznie wyglądają i na pewno smakują obłędnie 🙂 Chętnie bym zjadła 🙂
😉