Pulpeciki indycze w sosie śmietanowo-chrzanowym

Szpileczki i babeczki

 #krakus, #smacznieiszybko
Pulpeciki indycze w sosie śmietanowo-chrzanowym
1 kg mięsa mielonego indyczego,
0,5 szklanki kaszy jęczmiennej,
4 łyżki bułki tartej,
2 jajka,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżka tymianku.
około 1 litr bulionu drobiowego Krakus,
2 liście laurowe,
1 szklanka śmietany,
2 łyżki chrzanu,
łyżka tymianku,
ewentualnie sól i pieprz.

Mięso indyczne przyprawiamy i dodajemy pozostałe składniki. 

Mieszamy dokładnie. 



Obtaczamy w mące.  



Do garnka wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia. 



Gdy będzie się gotował wrzucamy liście i pulpeciki. 



Gotujemy 15 minut. 



Następnie wlewamy smietanę, chrzan i doprawiamy. 



Chwilę dusimy 5-10 minut. 



Podajemy z ulubionymi dodatkami. 



Smacznego 😉



Gotuj z Krakusem #smacznie i szybko!

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

4 komentarze

Zuza 3 października 2017 - 12:28

Uwielbiam indyka jako surowiec do pulpecików. Częściej robię drobiowe niż jakiekolwiek inne:)

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 7 października 2017 - 10:00

😉

Odpowiedz
Chujowa Pani Domu 4 października 2017 - 08:55

Pysznie wygląda i na pewno smakuje genialnie 🙂 Lubię takie dania 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 7 października 2017 - 10:00

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies