Pieczeń indycza z papryką i cebulą
1 kg mięsa mielonego indyczego,
1 czerwona papryka,
1 duża cebula,
2 ząbki czosnku,
2 jajka,
3 łyżki kaszy manny,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka ostrej papryki,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka ziół prowansalskich,
Olej do posmarowania.
Do mięsa mielonego dodajemy jajka, kaszę manną i przyprawy dokładnie mieszamy.
Paprykę i obraną cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Warzywa dodajmy do masy mięsnej i mieszamy.
Blaszkę smakujemy olejem ( i mnie tortownica o wymiarach 24 cm).
Wykładamy mięso i smarujemy olejem.
Pieczemy 1 godzinę 20 minut w 180 stopniach.
Smacznego 😉