Babka stracciatella

Szpileczki i babeczki

Babka stracciatella
250 g masła,
1 szklanka drobnego cukru,
4 duże jajka,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
300 g mąki pszennej,
125 ml mleka,
100 g startej mlecznej czekolady.
Masło z cukrem miksujemy do uzyskania puszystej masy.

Następnie dodajemy stopniowo jajka dalej miksując.

Dalej dodajemy suche składniki i mleko, mieszamy szpatułką do połączenia się składników.


Na koniec dodajemy startą na małych oczkach czekoladę.

Formę 30×11 wykładamy papierem do pieczenia.


Wlewamy ciasto.Pieczemy 50-60 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach.

Upieczoną posypujemy pudrem lub dekorujemy według własnego uznania.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

1 komentarz

Izabela S. 19 kwietnia 2020 - 20:29

Pysznie wygląda 🙂 Mniam 🙂

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies