Ekspresowe ciasto na biszkoptach z masa pistacjową, ciastem kataifi i malinami. Przepyszne, odpowiednio słodkie i orzeźwiające.

SKŁADNIKI:
- 200 g biszkoptów podłużnych,
- 200 g ciasta kataifi,
- 400 g kremu pistacjowego,
- 500 ml śmietany 30 %,
- serek mascarpone,
- 2 galaretki malinowe + 300 ml wody,
- 2 galaretki malinowe + 500 ml wody,
- około 600 g malin.
WYKONANIE:
Na początku przygotowujemy galaretki.
Dwie galaretki rozpuszczamy w 300 ml wody i pozostawiamy do całkowitego przestudzenia (dodamy do masy śmietankowej). Kolejne dwie rozpuszczamy w 500 ml wody i również zostawiamy do przestudzenia (wlejemy na maliny).
Do kremu pistacjowego dodajemy ciasto kataifi i dokładnie mieszamy.
Na blaszkę wykładamy podłużne biszkopty. Na biszkopty masę pistacjową.
Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy przestudzoną galaretkę ( 300 ml).
Wlewamy na blaszkę. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Następnie układamy maliny i zalewamy galaretką ( 500 ml).
Całość wstawiamy do lodówki do całkowitego przestudzenia.
Smacznego 🙂
