Roladki schabowe panierowane z musztardą, szynką i serkiem topionym

Szpileczki i babeczki

Roladki schabowe panierowane z musztardą, szynką i serkiem topionym to świetna propozycja na fajny obiad lub ciepłą przystawkę na domową imprezę. Roladki są bardzo proste w przygotowaniu.

SKŁADNIKI:

  • 1 kg schabu,
  • musztarda,
  • serek topiony,
  • około 10 plastrów szynki np wiśniowa lub sopocka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • przyprawa do kotletów schabowych,
  • 3 jajka,
  • bułka tarta ( u mnie bezglutenowa formy Bezgluten).

WYKONANIE:

Schab kroimy na plastry mniej więcej na jeden cm. Następnie rozbijamy i przyprawiamy. Ja użyłam przyprawy do kotletów schabowych, ale możemy użyć ulubionej przyprawy.

Każdy plaster schabu smarujemy łyżeczką musztardy, następnie układamy plaster szybki i na koniec smarujemy jedną łyżeczką serka topionego.

Tak przygotowane plastry schabu zwijamy w ruloniki.

Kotlety następnie panierujemy w jajku i bułce tartej.

Ja użyłam bułki tartej bezglutenowej, ale oczywiście możemy użyć normalnej.

Roladki smażymy z każdej strony na małym ogniu na złoty ładny kolor.

Roladki gotowe 😉 Smacznego 😉

ZAPRASZAM NA FILM

Wpis powstał ze współpracą z firmą BEZGLUTEN.

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies