Roladki schabowe panierowane z musztardą, szynką i serkiem topionym to świetna propozycja na fajny obiad lub ciepłą przystawkę na domową imprezę. Roladki są bardzo proste w przygotowaniu.
SKŁADNIKI:
- 1 kg schabu,
- musztarda,
- serek topiony,
- około 10 plastrów szynki np wiśniowa lub sopocka,
- sól i pieprz do smaku,
- przyprawa do kotletów schabowych,
- 3 jajka,
- bułka tarta ( u mnie bezglutenowa formy Bezgluten).
WYKONANIE:
Schab kroimy na plastry mniej więcej na jeden cm. Następnie rozbijamy i przyprawiamy. Ja użyłam przyprawy do kotletów schabowych, ale możemy użyć ulubionej przyprawy.
Każdy plaster schabu smarujemy łyżeczką musztardy, następnie układamy plaster szybki i na koniec smarujemy jedną łyżeczką serka topionego.
Tak przygotowane plastry schabu zwijamy w ruloniki.
Kotlety następnie panierujemy w jajku i bułce tartej.
Ja użyłam bułki tartej bezglutenowej, ale oczywiście możemy użyć normalnej.
Roladki smażymy z każdej strony na małym ogniu na złoty ładny kolor.
Roladki gotowe 😉 Smacznego 😉
ZAPRASZAM NA FILM
Wpis powstał ze współpracą z firmą BEZGLUTEN.