Marmurkowa babka (ciasto) z orzechami

Szpileczki i babeczki
Marmurkowa babka (ciasto) z orzechami
2 jajka,
1 kostka masła,
2 szklanki mleka,
1,5 szklanki cukru,
4 szklanki mąki pszennej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżki ciemnego kakao,
3/4 szklanki orzechów laskowych,
cukier puder do posypania.
Masło roztapiamy.

Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier. Wlewamy mleko i masło. Mikserem mieszamy składniki do połączenia. Orzechy siekamy nożem. Wsypujemy do ciasta mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej wsypujemy kakao i dokładnie mieszamy.

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy jasne ciasto, następnie ciemne.


Ciasto pieczemy 50-60 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach.


Upieczone posypujemy cukrem pudrem.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

3 komentarze

Izaa 8 lutego 2020 - 23:28

apetyczna babeczka

Odpowiedz
Anna Barańska 5 kwietnia 2020 - 16:49

Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.

Odpowiedz
Unknown 1 czerwca 2020 - 23:12

Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam !

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies