#Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam
Ciasto galaretkowe z czekoladowym makaronem
300 g makaronu czekoladowego ,
2 galaretki wiśniowe,
2 galaretki cytrynowe,
800 śmietany 30 %,
1 szklanka jogurtu naturalnego,
3 łyżki żelatyny,
1 biała czekolada,
paczka biszkoptów.
Galaretki przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu. Studzimy aż stężeją.
Makaron gotujemy al dente i studzimy.
Śmietanę ubijamy na sztywno.Dodajemy jogurt naturalny.
Żelatynę rozpuszczamy.
Masę łączymy z galaretkami i żelatyną. Następnie dodajemy makaron i mieszamy.
Biszkopty układamy na dużą blaszkę. Wlewamy masę.
Czekoladę trzemy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy na wierzch ciasta.
Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Smacznego 😉
2 komentarze
Bardzo oryginalny pomysł 🙂
I bardzo bardzo smaczny 😉