Ciasto owsiane z czekoladą i krówką
1 kostka masła,
0,5 szklanki cukru,
3 tabliczki deserowej czekolady,
1 szklanka krówki,
Masło rozpuszczamy z cukrem, dodajemy płatki owsiane. Chwilkę podgrzewamy, mieszamy.
Połowę masy wykładamy do blaszki lekko uciskajac (20×30).
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie dodajemy masę krówkową.
Mieszamy łącząc czekoladę z krówką.
Wlewamy na płatki, posypujemy pozostałą częścią płatków.
Lekko dociskamy.
Chowamy do lodówki na minimum 4 godziny.
Gotowe.
Smacznego 😉
Najlepsze płatki owsiane górskie od
6 komentarzy
Wygląda apetycznie! 🙂
Polecam 😉
Chętnie zjadła bym kawałek -:)
nic już nie zostało he 😉
Pysznie wyglądają 😀 Na pewno rozpływały się w ustach 🙂
Oj rozpływały w bardzo szybkim tępie 😉