3 BIT z wafelkami i mango
Masa budyniowa
2 budynie waniliowe,
2 szklanki mleka,
3/4 kostki masła,
4 wafelki lusette.
Masa śmietankowa
500 m śmietany 30 %,
2 łyżki żelatyny,
1 mango.
Dodatkowo;
2 duże paczki herbatników,
masa krówkowa,
2 wafelki lusette.
Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki, smarujemy masą krówkową i znów układamy herbatniki. Budynie gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Studzimy.
Miksujemy z masłem na puszystą masę. Wafelki kroimy w kosteczkę i dodajemy do masy, mieszamy. Wykładamy na herbatniki.
Masę budyniową pokrywamy herbatnikami. Śmietanę ubijamy na sztywno. Mango obieramy i kroimy w kosteczkę. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy.
Mieszamy z masą śmietankową żelatynę i mango. Wykładamy na herbatniki.
Masę śmietankową posypujemy pokrojonymi w kosteczkę wafelkami.
Chłodzimy w lodówce ( około 2 godzin ).
Smacznego 😉