Kruche ciasto czekoladowe

Szpileczki i babeczki
Kruche ciasto czekoladowe

Ciasto;

500 g mąki,

250 g cukru,

250 g masła,

łyżeczka proszku do pieczenia,

4 żółtka,

2 łyżki kakao,

cukier waniliowy,

Do przełożenia;

4 białka,

200 g cukru,

150 g posiekanych orzechów,

marmolada lub dżem,

biała czekolada,

Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na trzy części.

Z białek ubijamy na sztywno. Na koniec ubijania dodajemy cukier. Do natłuszczonej blaszki wykładamy jedną część ciasta. 

Ciasto smarujemy dżemem, na to wykładamy połowę piany i posypujemy orzechami, następnie wykładamy następną część ciasta. 

Potem reszta piany i ostatnia część ciasta. Pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach. 

Na koniec polewamy rozpuszczoną białą czekoladą. Smacznego ;

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies