Ciasto kinder cauntry
Duże opakowanie herbatników,
2 szklanki prażonej pszenicy ,
250 ml śmietany 30 %,
1 tabliczka białej czekolady,
2 łyżki serka mascarpone,
2 łyżki żelatyny,
1 tabliczka mlecznej czekolady,
posypka czekoladowa,
Duże opakowanie herbatników,
2 szklanki prażonej pszenicy ,
250 ml śmietany 30 %,
1 tabliczka białej czekolady,
2 łyżki serka mascarpone,
2 łyżki żelatyny,
1 tabliczka mlecznej czekolady,
posypka czekoladowa,
Białą czekoladę rozpuszczamy. Studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone i rozpuszczoną białą czekoladę i mieszamy delikatnie do połączenia się składników. Żelatynę rozpuszczamy i wystudzoną dodajemy do masy, wsypujemy również pszenicę i dokładnie mieszamy.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy herbatniki. Następnie masę i przykrywamy herbatnikami. Mleczną czekoladę rozpuszczamy i polewamy ciasto.
Posypujemy posypką czekoladową. Przechowujemy w lodówce.
Smacznego.;)
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy herbatniki. Następnie masę i przykrywamy herbatnikami. Mleczną czekoladę rozpuszczamy i polewamy ciasto.
Posypujemy posypką czekoladową. Przechowujemy w lodówce.
Smacznego.;)