Krucho-drożdżowe rogaliki z serem i kokosem

Szpileczki i babeczki

Krucho-drożdżowe rogaliki z serem i kokosem

Ciasto;
1/2 kg mąki,
pół szklanki cukru,
2 jajka,
1 kostka masła roztopionego,
5 czubatych łyżek kwaśnej śmietany,
20 g drożdży.
Farsz;
250 g twarogu,
2 łyżki śmietany 18%,
3 łyżki cukru,
3 łyżki wiórek kokosowych.
Do śmietany dodajemy drożdże i cukier, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 20-30 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. 
Ciasto owijamy folią spożywczą i chowamy do lodówki na godzinę.

Do twarogu dodajemy cukier, śmietanę i wiórka kokosowe, widelcem rozgniatamy i mieszamy składniki.
Ciasto dzielimy na cztery równe części. Każdą część wałkujemy w kształt koła i wycinamy trójkąty. Na każdy trójkąt wykładamy łyżeczkę farszu i zwijamy ruloniki tworząc rogaliki.

Rogaliki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach.

Upieczone posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

5 komentarzy

Podlogi24 14 kwietnia 2020 - 21:17

Wyglądają bardzo uroczo!

Odpowiedz
darka 21 lutego 2021 - 11:54

Mozna dac margaryne np kasie zamiast masla?

Odpowiedz
Szpileczki i babeczki 22 lutego 2021 - 07:55

Tak mozna 😉

Odpowiedz
Angelika 24 lutego 2021 - 10:57

Można użyć suchych drożdży?

Odpowiedz
Szpileczki i babeczki 24 lutego 2021 - 13:38

Pewnie 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies