Zupa pomidorowa z kaszą pęczak
2 skrzydełka,
2 marchewki,
1 pietruszka,
kawałek selera,
kawałek pora,
1 cebula,
500 ml przecieru pomidorowego,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka tymianku,
szczypta kurkumy i imbiru,
natka pietruszki.
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na łyżce oleju. Do granka z wodą wrzucamy skrzydełka i warzywa. Gotujemy na wolnym ogniu 30 minut. Wsypujemy kaszę pęczak.
Gotujemy do miękkości kaszy pęczak. Dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy i zioła. Chwilkę gotujemy. Zabielamy śmietaną.
Smacznego 😉
7 komentarzy
Pyszna i pożywna zupka 🙂
😉
Bardzo lubie pomidorówkę, ale z kaszą jeszcze nie jadłam 🙂 Trzeba będzie sprawdzić 🙂
Polecam 😉
Smacznie! 🙂
😉
236272 818115I likewise conceive so , perfectly written post! . 832497