Zupa krem z warzyw
3,5-4 l wody,
4 udka z kurczaka,
2 duże marchewki,
1 duża pietruszka,
1/2 selera,
1 średnia cukinia,
pół małego kalafiora,
3 ziemniaki,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka kurkumy,
1 łyżka ziół prowansalskich,
łyżka masła,
natka pietruszki,
Marchewkę, pietruszkę,seler obieramy i kroimy w kostkę.
Do garnka wlewamy około 3,5-4 litra wody, wrzucamy udka z kurczaka, ziele angielskie i liście laurowe oraz pokrojone warzywa.
Gotujemy około 30-40 minut na małym ogniu.
Cukinię obieramy i kroimy w kostkę, kalafior dzielimy na małe różyczki.
Wrzucamy warzywa do garnka. Gotujemy do miękkości.
Przyprawiamy.
Następnie wyjmujemy udka i oddzielamy mięso, mięso dodajemy do zupy.
Zupę miksujemy na gładki krem z łyżką masła.
Podajemy z natką pietruszki i groszkiem ptysiowym.
Smacznego 😉
1 komentarz
660121 469004Yeah bookmaking this wasnt a high risk determination outstanding post! . 680021