Zupa kalafiorowa
3-4 skrzydełka z kurczaka,
pół dużego kalafiora,
2-3 ziemniaki,
1 mała pietruszka,
1 mały kawałek selera,
2 marchewki,
4 łyżki posiekanego koperku,
2 ziarenka ziela angielskiego,
1 liść laurowy,
1 łyżeczka cząbru,
1 łyżeczka kurkumy,
gałka muszkatołowa,
sól, pieprz,
śmietana (wg uznania).
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy skrzydełka, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu ok 20 minut.
Ziemniaki, pietruszkę, selera i marchewkę obieramy, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do skrzydełek. Gotujemy razem około 20 minut. Kalafiora myjemy, dzielimy na małe różyczki i dodajemy do garnka.
Gotujemy około 10-15 minut. Przyprawiamy i dodajemy koperek. Chwilkę gotujemy. Zabielamy.
Smacznego 😉
4 komentarze
Horror dla mojego męża, a moja ulubiona 🙂
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!
Hehe polecam zmiksować może nie pozna że kalafiorowa he Również życzę wszystkiego dobrego 😉
Pychota, bardzo lubię 😀
Polecam 😉