
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i szparagami
8-9 średnich ziemniaków,
200 g ulubionej cienkiej kiełbasy,
200 g szparagów,
5 jajek,
400 ml śmietnay 18 %,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka kurkumy,
1 łyżeczka suszonej bazylii.
Ziemniaki obieramy i gotujemy.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem.
Ugotowane ziemniaki kroimy w plastry, dzielimy na dwie części, układamy w naczyniu żaroodpornym jedną część.
Kiełbasę kroimy w plastry układamy na ziemniakach, następnie resztę ziemniaków.
Ze szparagów pozbywamy się twardych części, kroimy w mniejsze części, posypujemy po ziemniakach.
Jajka rozkłócamy, dodajemy śmietanę i przyprawy.
Polewamy składniki zapiekanki.
Pieczemy 50-60 minut w 180 stopniach.
Smacznego 😉
2 komentarze
31212 420256Aw, this was a quite good post. In concept I wish to put in writing like this moreover ?taking time and precise effort to make an exceptional post?but what can I say?I procrastinate alot and undoubtedly not appear to get 1 thing done. 90677
476248 112819Hey there! Excellent post! Please do tell us when we shall see a follow up! 132421