#krakus, #smacznieiszybko
Wieprzowo-wołowa pieczeń z warzywami
1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
0,5 kg mięsa mielonego wołowego,
1 cebula,
1 papryka czerowona,
1 duża marchewka,
3 jajka,
0,5 szklanki bułki tartej,
0,5 szklanki kaszy manny,
200 ml bulionu drobiowego Krakus,
sól i pieprz do smaku,
3 ząbki czosnku,
1 łyżka tymianku suszonego.
Cebulę i marchewkę obieramy. Paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę. Marchewkę trzemy na tarce o średnich oczkach. Do mięsa dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy.
Wykładamy mięso do foremek (dwie foremki o wymiarach 25 cm x10). Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
Najlepiej smakuje na zimno do kanapek.
Smacznego 😉
2 komentarze
Na taką pieczeń to ja bardzo chętnie się skusze 🙂 Pysznie wygląda i na pewno tak smakuje 🙂
😉