Wieprzowo-wołowa pieczeń z warzywami

Szpileczki i babeczki

#krakus, #smacznieiszybko

Wieprzowo-wołowa pieczeń z warzywami
1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
0,5 kg mięsa mielonego wołowego,
1 cebula,
1 papryka czerowona,
1 duża marchewka,
3 jajka,
0,5 szklanki bułki tartej,
0,5 szklanki kaszy manny,
200 ml bulionu drobiowego Krakus,
sól i pieprz do smaku,
3 ząbki czosnku,
1 łyżka tymianku suszonego.

Cebulę i marchewkę obieramy. Paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę. Marchewkę trzemy na tarce o średnich oczkach. Do mięsa dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy.

Wykładamy mięso do foremek (dwie foremki o wymiarach 25 cm x10). Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.



Najlepiej smakuje  na zimno do kanapek.



Smacznego 😉



Gotuj z Krakusem #smacznie i szybko!

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 30 września 2017 - 09:16

Na taką pieczeń to ja bardzo chętnie się skusze 🙂 Pysznie wygląda i na pewno tak smakuje 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 2 października 2017 - 06:58

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies