Wieprzowe roladki z ogórkiem, cebulą i marchewką

Szpileczki i babeczki

Wieprzowe roladki z ogórkiem, cebulą i marchewką
1 kg szynki wieprzowej,
1 marchewka,
1 cebula,
2-3 ogórki konserwowe,
sól i pieprz do smaku,
2 ziela angielskie,
1 liści laurowy.
Szynkę wieprzową kroimy w plasterki. Rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy solą i pieprzem. 

Ogórki kroimy w paseczki. Marchewkę obieramy, myjmy i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka.

Na każdy plaster mięsa układamy po kilka paseczków warzyw. Zwijamy i spinamy wykałaczką. Obtaczamy w mące i podsmażamy na złoto z każdej strony.

Przekładamy do garnka i zalewamy wodą tak aby pokryła roladki. Dorzucamy ziela angielskie i liścia laurowe. Dusimy do miękkości. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

4 komentarze

mopswkuchni 6 maja 2017 - 07:32

Pyszne nadzienie. Pozdrawiam

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 6 maja 2017 - 07:33

Polecam 😉 pozdrawiam również 😉

Odpowiedz
Unknown 6 maja 2017 - 08:04

Wyglądają przepięknie. Chyba już wiem co przygotuję dziś na obiad.

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 6 maja 2017 - 08:58

Polecam 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies