Surówka ze świeżych warzyw z sosem miód-musztarda

Szpileczki i babeczki

Surówka ze świeżych warzyw z sosem miód-musztarda
1 mała kapusta pekińska,
1 mały ogórek,
1 mała cebula,
2 pomidory,
1 czerwona papryka,
1 duże jabłko,
pęczek szczypiorku.
Sos
2 łyżki jogurtu naturalnego,
1 łyżka musztardy,
1 łyżka miodu,
1 łyżka soku z cytryny,
sól i pieprz do smaku.
Kapustę szatkujemy. Jabłka, ogórek i cebulę obieramy. Wszystkie warzywa i jabłko kroimy w kosteczkę. Kapustę mieszamy z warzywami i jabłkiem.
Składniki sosu łączymy ze sobą. Polewamy pozostałe składniki sosem. Dokładnie mieszamy ze sobą.

Podajemy do dań obiadowych lub jako przystawka.

Przechowujemy w lodówce.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies