Przepyszna surówka z kalarepki. Idealna do dań mięsnych oraz rybnych.
SKŁADNIKI:
- 3 małe kalarepki,
- 2 jabłka małe ( u mnie papierówki),
- 1 średnia marchewka,
- sól i pieprz do smaku,
- zioła włoskie,
- 1 czubata łyżka majonezu,
- 1 czubata łyżka śmietany 18 %,
- koperek i natka pieteuszki.
WYKONANIE:
Warzywa myjemy i obieramy.
Kalarepkę, jabłka i marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Pietruszkę i koperek szatkujemy. Łączymy z warzywami.
Do miseczki wkładamy majonez, kwaśną śmietanę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Sos łączymy z warzywami. Dokładnie mieszamy.
Surówka gotowa 😉
3 komentarze
Thnk you, I’ve recengly been searching foor ihfo approximately this toplic forr
ages and yours iss the greatest I’ve discxovered tipl now.
However, wnat concerninbg the conclusion? Are you sur concerningg thhe source?
What’s Taking place i amm neew tto this, I stumbbled upon this I have fund It positively helpful aand iit has helped mee ouut loads.
I hooe too give a contrribution & aid different users like its hellped me.
Good job.
You’ve offered a unique take on this, I appreciate it.