Surówka z czerwonej kapusty A’ la coleslaw
1/2 małej główki kapusty czerwonej,
1 mała cebula czerwona,
1 małe jabłko,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki.
3 łyżki majonezu,
1 łyżeczka musztardy dijon,
sól, pieprz czarny do smaku,
około 1 łyżeczki cukru,
3-5 łyżek octu jabłkowego.
Czerwoną kapustę trzemy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy solą.
Jabłko obieramy, myjemy i trzemy na tarce o średnich oczkach.
Czerwoną cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kosteczkę.
Majonez mieszamy z musztardą, octem i przyprawami. Mieszamy z warzywami.
Surówka najlepiej smakuje jak potrzymamy ją z 1 godzinę w lodówce.
Podajemy z ulubionym mięsem i dodatkami.
Smacznego 😉
1 komentarz
148945 852665Hey! Wonderful post! Please do tell us when we can see a follow up! 514036