Siekane kotlety rybne z marchewką i serem
1 kg filetów rybnych (np dorsz),
2 marchewki,
100 g zółtego sera,
3 jajka,
3 łyżki mąki,
sól i pieprz do smaku,
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
1 łyżeczka ostrej papryki,
1 łyżeczka tymianku,
olej do smażenia.
Filety rybne kroimy w drobną kosteczkę.
Marchewkę trzemy na tarce o małych oczkach.
Ser trzemy na tarce o dużych oczkach.
Rybę, marchewkę i ser mieszamy ze sobą.
Dodajemy jajka, mąkę, koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Dokładnie mieszamy.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Łyżką wykładamy masę i lekko formujemy placuszki.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 😉
1 komentarz
205322 50622Any person several opportune pieces, it comes surely, as effectively as you bring in crave of various the a lot of other types of hikers close to you with hard part your question. pre owned awnings 793622