Sernik na zimno na biszkopcie z galaretką(cytryna)
Biszkopt
3 jajka,
1/3 szklanki cukru,
1/3 szklanki mąki pszennej,
3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej,
skórka z cytryny.
Masa serowa
500 g sera twarogowego,
2 galaretki cytrynowe,
2 łyżki cukru pudru.
Dodatkowo
2 galaretki cytrynowe.
Biszkopt:
Białka oddzielamy od żółtek.
Żółtka ucieramy z cukrem, białka ubijamy na sztywno. Białka łączymy z żółtkami.
Mąki przesiewamy i delikatnie łączymy z masą.
Dodajemy skórkę z cytryny. Mieszamy.
Przekładamy do natłuszczonej blaszki i pieczemy około 35-40 minut w 180 stopniach.
Studzimy.
Masa serowa:
Ser mielimy dwa razy. Galaretki rozpuszczamy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Gdy galaretka stężeje dodajemy do sera i mieszamy wraz z cukrem pudrem.
Wykładamy na biszkopt.
Galaretki rozpuszamy według wskazówek na opakowaniu. Gdy stężeje zalewamy masę serową.
Chłodzimy w lodówce. Smacznego 😉
2 komentarze
Wygląda mega apetycznie 🙂 Bardzo lubię takie ciasta 🙂
😉