Sałatka makaronowa z brokułami i serem feta to idealna propozycja na Święta jak i domową imprezę. Sałatka jest pożywna i sycąca. Przygotowana na półmisku ładnie prezentuje się na stole.
Przygotowanie sałatki zajmuje chwile, a efekt jest zachwycający.
Polecam inne moje sałatki: : SAŁATKA ŚNIADANIOWA, SAŁATKA GYROSOWA KRÓLOWA IMPREZY, SAŁATKA Z TORTELLINI I KURCZAKIEM.
SKŁADNIKI:
- Mały brokuł,
- 150 g makaronu,
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- mix sałat z roszponką,
- 70 g oliwek,
- duży ogórek gruntowy,
- 150 g suszonych pomidorów w oleju,
- czerwona cebula,
- 160 g sera sałatkowego typu feta.
SOS:
- 3 czubate łyżki majonezu,
- 1 czubatą łyżkę musztardy,
- sól pieprz do smaku,
- 1 łyżkę miodu,
- łyżeczkę wędzonej papryki.
WYKONANIE:
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Makaron gotujemy al dente. Jajka gotujemy na twardo (7 minut).
Na duży półmisek wykładamy mix sałat, następnie ugotowany makaron. Kolejno układamy brokuł, ugotowane i obrane jajka przekrojone na cztery.
Następnie układamy oliwki, suszone pomidory odsączone z oleju, cebulę pokrojoną w piórka, ogórka pokrojonego na plastry.
Kolejno układamy ser feta pokrojony w kostkę.
Na koniec przygotujemy sos. Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą i polewamy sałatkę.
Gotowe. Możemy zajadać.
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA FILMU Z PRZYGOTOWAŃ SAŁATKI 😉