Sałatka z pieczonym indykiem i brzoskwinią
1 mała pierś z indyka,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka ostrej papryki,
1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
2 średnie ziemniaki,
1 duża marchewka,
1 pietruszka,
kawałek selera,
biała część pora,
4 kawałki brzoskwiń w syropie,
sól i pieprz do smaku,
majonez,
czarnuszka ( opcjonalnie).
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler myjemy i gotujemy do miękkości. Obieramy warzywa i kroimy w kostkę. Por kroimy w paseczki. Brzoskwinie kroimy w kosteczkę.
Pierś z indyka przyprawiamy. Pieczemy 30 minut. Studzimy i kroimy w kosteczkę.
Warzywa mieszamy z mięsem. Przyprawiamy. Podajemy z majonezem. Przed podaniem możemy posypać czarnuszką.
Smacznego 😉
1 komentarz
295935 42723I agree completely with what you said. Wonderful Stuff. Maintain it going.. 773351