Sałatka warzywna z kurczakiem i jajkiem z sosem musztardowo-miodowym
Kurczak;
1 podwójna pierś z kurczaka,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki.
Dodatkowo;
400 g mieszanki groszku z marchewką z puszki,
400 g ciecierzycy z puszki,
4 jajka.
Sos;
1 łyżka miodu,
1 łyżka musztardy,
1 łyżka soku z cytryny,
4 łyżki oleju,
sól i pieprz do smaku,
szczypta kurkumy,
szczypta imbiru.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy do zrumienienia.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
Warzywa odsączamy z zalewy.
Składniki sosu mieszamy dokładnie ze sobą.
Do miski wrzucamy wszystkie warzywa i mieszamy dokładnie z sosem.
Podajemy jako przystawka.
Smacznego 😉