Sałatka makaronowa z kurczakiem, fasolką i fetą

Szpileczki i babeczki
Sałatka makaronowa z kurczakiem, fasolką i fetą
250 g makaronu (kolanka),
200 g fasolki szparagowej,
2 ogórki gruntowe,
150 g sera feta.
Kurczak;
1 pierś z kurczaka,
sól i pieprz do smaku,
1łyżeczka słodkiej papryki.
Sos;
1 łyżka miodu,
1 łyżka musztardy,
1 łyżka soku z cytryny,
4-5 łyżek oleju lnianego,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka przyprawy do sałatek.
Makaron gotujemy al dente, według wskazówek na opakowaniu. 

Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie około 7 minut. Studzimy i kroimy  w mniejsze części 

Piersi z kurczaka posypujemy solą i pieprzem i słodką papryką. 

Gotujemy w parowarze. 

Ugotowanego kurczaka kroimy w kostkę. 

Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. 

Makaron mieszamy z kurczakiem i fasolką i ogórkiem. 

Dodajemy rozkruszony ser feta. 

Sos; 

Składniki sosu mieszamy ze sobą. 

Dodajemy do makaronu. 

Mieszamy. 

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies