Sałatka makaronowa z kurczakiem, fasolką i fetą
250 g makaronu (kolanka),
200 g fasolki szparagowej,
2 ogórki gruntowe,
150 g sera feta.
Kurczak;
1 pierś z kurczaka,
sól i pieprz do smaku,
1łyżeczka słodkiej papryki.
Sos;
1 łyżka miodu,
1 łyżka musztardy,
1 łyżka soku z cytryny,
4-5 łyżek oleju lnianego,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka przyprawy do sałatek.
Makaron gotujemy al dente, według wskazówek na opakowaniu.
Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie około 7 minut. Studzimy i kroimy w mniejsze części
Piersi z kurczaka posypujemy solą i pieprzem i słodką papryką.
Gotujemy w parowarze.
Ugotowanego kurczaka kroimy w kostkę.
Ogórka obieramy i kroimy w kostkę.
Makaron mieszamy z kurczakiem i fasolką i ogórkiem.
Dodajemy rozkruszony ser feta.
Sos;
Składniki sosu mieszamy ze sobą.
Dodajemy do makaronu.
Mieszamy.
Smacznego 😉