Sałatka makaronowa z drobiowymi pulpecikami i fetą
Pulpeciki;
250 g mięsa mielonego drobiowego,
1 jajko,
2 łyżki bułki tartej,
sól i pieprz do smaku,
pół łyżeczki słodkiej papryki.
Sos;
2 łyżki majonezu,
2 łyżki jogurtu greckiego,
sól i pieprz do smaku,
2 ząbki czosnku.
Pozostałe składniki;
1 mały brokuł,
200 g makaronu świderki,
Pół główki sałaty lodowej,
1 ogórek gruntowy,
1 pomidor,
pół papryki czerwonej,
1 mała czerwona cebula,
100 g sera feta.
Do mięsa dodajemy wszystkie składniki, formujemy malutkie pulpeciki wielkości winogrona.
Gotujemy w osolonej wodzie 10 minut.
Makaron gotujemy al dente.
Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy do miękkości.
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki.
Ogórka i cebulę obieramy.
Wszystkie warzywa i ser feta kroimy w kostkę.
Składniki sosu mieszamy ze sobą.
Do miski wrzucamy sałatę, warzywa,makaron, brokuł, ser feta i pulpeciki.
Wszystko polewamy sosem.
Podajemy z chrupiącym pieczywem.
Smacznego 😉