Sałatka gyros
1 podwójna pierś z kurczaka,
przyprawa gyros,
Mała kapusta pekińska,
1 puszka kukurydzy,
1 czerwona papryka,
1 średnia cebula,
4 ogórki konserwowe,
szklanka ketchupu,
300 ml majonezu,
3 łyżki śmietany 18%,
3 ząbki czosnku,
sól i pieprz do smaku.
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Posypujemy przyprawą gyros i smażymy.
Kapustę szatkujemy.
Obraną cebulę, ogórki konserwowe i paprykę kroimy w kostkę.
Składniki sosu mieszamy ze sobą.
Na dno salaterki wrzucamy połowę mięsa, polewamy połową ketchupu.
Następnie wrzucamy połowę kapusty i smarujemy sosem.
Wrzucamy warzywa, następnie pozostała część kurczaka i polewamy ketchupem.
Posypujemy pozostałą kapustą. Przechowujemy w lodówce.
Smacznego 😉
3 komentarze
jedna z moich ulubionych sałatek 😀 a jem ich niewiele ;P
😉
klasyka, uwielbiam tą sałatkę 🙂