Sałatka brokułowa ze świeżymi warzywami
1 mały brokuł,
pół główki sałaty lodowej,
1 papryka czerwona,
1 duży pomidor,
1 ogórek.
Sos;
4 łyżki majonezu,
2 łyżeczki musztardy chrzanowej,
1 łyżka miodu,
sól i pieprz do smaku,
szczypta kurkumy,
szczypta ostrej papryki.
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości (około 10 minut).
Sałatę rwiemy na mniejsze części. Ogórka obieramy. Paprykę, pomidora i ogórka kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą.
Majonez mieszamy z musztardą, miodem i przyprawami. Dodajemy do warzyw i mieszamy.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego 😉
1 komentarz
Uwielbiam brokuły, także wypróbuję niedługo tę sałatkę 🙂