Ryba (dorsz) po grecku

Szpileczki i babeczki


Ryba (dorsz) po grecku
1 kg filetów z dorsza,
2 duże marchewki,
1 pietruszka,
kawałek selera,
1 cebula,
szklanka bulionu,
3 łyżki koncentratu pomidorowego,
3 ziela angielskie,
2 liścia laurowe,
sól i pieprz cytrynowy do smaku,
mąka do obtaczania ryby,
olej do smażenia.

Filety ryby dzielimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem cytrynowym. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 

Warzywa trzemy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w piórka. Smażymy 5 minut warzywa, zalewamy bulionem, dodajemy koncentrat i dusimy do miękkości. 


Przyprawiamy i ponownie chwilkę dusimy. Na rybę wykładamy sos. Podajemy na zimno. 

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Patrycja 16 stycznia 2017 - 11:49

Pychotka, bardzo lubię rybkę po grecku 😀

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 16 stycznia 2017 - 12:13

polecam 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies