Roladki z serem feta i pomidorem
1 kg schabu,
270 g sera feta,
1-2 pomidory,
sól i pieprz do smaku,
2 jajka,
3-4 łyżki mąki,
4-5 łyżek bułki tartej,
olej do smażenia.
Schab kroimy w plastry i rozbijamy. Posypujemy pieprzem czarnym.
Każdy plaster smarujemy serem feta. Pomidor kroimy w plasterki.
Układamy po plasterku na ser feta i zwijamy w rulony.
Jajka rozkłócamy w misce, dodajemy szczyptę soli.
Na talerzyki wsypujemy mąkę i bułkę tartą.
Roladki obtaczamy w mące, następnie w jajku i na końcu w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy roladki z każdej strony na złoto.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 😉
8 komentarzy
Pysznie wyglądają 🙂
Polecam 😉
Świetny pomysł! 🙂
Polecam 😉
Ale apetyczne! Mniam 🙂
😉
Już sobie wyobrażam, jakie były pyszne… Świetny przepis!!!
😉