#odkrywamcomożezboże #mojaalternatywa #zrodzinąnajlepiej #lubella
Rogaliki śniadaniowe z płatkami Lubella Corn Flakes Kakao i Miód
25 g świeżych drożdży,
1 szklanka wody,
5 żółtek,
2 łyżki oleju,
5 łyżek cukru,
3 i ¾ szklanki mąki pszennej,
1 szklanka lekko rozkruszonych płatków Lubella Corn Flakes Kakao i Miód.
Drożdże mieszamy z cukrem i wodą, odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut.
Mąkę przesiewamy do miski.
Płatki lekko rozkruszamy.
Do mąki dodajemy wszystkie składniki.
Wyrabiamy ciasto aż będzie elastyczne, odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia.
Ciasto dzielimy na 4 części.
Wałkujemy na kształt koła.
Przekrawamy na 4 trójkąty.
Zwiajamy w ruloniki, formując rogalika.
Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.
Studzimy na kratce.
Smacznego 😉
2 komentarze
Niesamowicie apetycznie wyglądają 🙂 pycha 🙂
😉