Rogaliki 3 składnikowe z czekoladą

Szpileczki i babeczki
3 szklanki mąki,
250 g masła,
1 szklanka śmietany kwaśnej 18%,
1 mleczna czekolada.
Mąkę przesiewamy na stolnicę.
Dodajemy masło i nożem dokładnie siekamy z mąką.
 
Następnie dodajemy śmietanę i zagniatamy ciasto aż będzie gładkie.
Ciasto dzielimy na cztery części i formujemy kulę.
Wałkujemy na cieniutki okrągły placek.
Kroimy na trójkąty (8 części).
Na każdy trójkąt wykładamy kawałek czekolady i zwijamy rogalik.
Rogaliki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach.
Upieczone posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies