Racuchy z serem korycińskim

Szpileczki i babeczki

Racuchy z serem korycińskim

2 szklanka mąki pszennej,
2 jajka,
1 szklanka mleka,
50 g drożdży świeżych,
1 łyżeczka cukru,

Drożdże, cukier, 2 łyżki mleka mieszamy ze sobą i odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejsce.

Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajka, mleko i wyrośnięte drożdże.


Mieszamy dokładnie. 


Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.


Ser koryciński kroimy w kosteczkę, dodajemy do masy i mieszamy.


Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.


Łyżką wykładamy ciasto na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z obu stron.


Usmażone odsączamy z tłuszczu.


Smacznego 😉
Polecam SERY od

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

6 komentarzy

Kinga 17 maja 2017 - 18:35

Wygląda apetycznie! 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 17 maja 2017 - 20:50

😉

Odpowiedz
Chujowa Pani Domu 17 maja 2017 - 20:48

Wyglądają obłędnie smacznie i bardzo chętnie bym zjadła 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 17 maja 2017 - 20:50

😉

Odpowiedz
Kuchnia MagdaLeny 18 maja 2017 - 00:10

Wyglądają bardzo apetycznie 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 22 maja 2017 - 20:21

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies