Placuszki z jabłkami

Szpileczki i babeczki

Placuszki z jabłkami
2 średnie jajka,
250 ml mleka,
2 średnie jabłka,
pół płaskiej proszku do pieczenia.
Jajka wbijamy do miski. Makę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Stopniowo do jajek wlewamy mleko i wsypujemy mąkę. Mieszamy, aż masa będzie gładka i jednolita.

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do masy, mieszamy.

Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.

Łyżką wlewamy masę, tworząc zgrabne placuszki.

Smażymy z obu stron na złoty kolor.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies