Placek drożdżowy z czekoladą i wiórkami kokosowymi
35g świeżych drożdży,
1/2 szklanki ciepłego mleka,
1/2 szklanki cukru,
2 jajka,
1/2 szklanki oleju,
2 i 1/3 szklanki mąki pszennej,
pół szklanki wiórek kokosowych.
Drożdże kruszymy,wlewamy ciepłe mleko,wsypujemy cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.
Na koniec dodajemy kawałki czekolady i mieszamy.
Odstawiamy przykryte ściereczką na 1 godzinę.
Ciasto przekładamy do blaszki 25×30 cm. Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Upieczone możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego 😉
1 komentarz
371629 247030You need to get involved in a contest initial of the greatest blogs over the internet. Ill recommend this page! 118746