Do letniej wody dodajemy drożdże, szczyptę cukru i odstawiamy na 10 minut. Do mąki dodajemy szczyptę soli. Wlewamy drożdże i zagniatamy ciasto. Dodajemy olej i wgniatamy.
Dzielimy na 2 części. Jedną przekładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową. Ciasto smarujemy ketchupem.
Układamy cebulę pokrojoną w piórka, pomidory pokrojone w plasterki i salami, posypujemy serem i posypujemy bazylią i oregano. Na wierzch wykładamy rozwałkowane ciasto ( druga część ).
Pieczemy ok 40 minut w 190 stopniach. Podajemy z dowolnymi sosami 😉
Dzielimy na 2 części. Jedną przekładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową. Ciasto smarujemy ketchupem.
Układamy cebulę pokrojoną w piórka, pomidory pokrojone w plasterki i salami, posypujemy serem i posypujemy bazylią i oregano. Na wierzch wykładamy rozwałkowane ciasto ( druga część ).
Pieczemy ok 40 minut w 190 stopniach. Podajemy z dowolnymi sosami 😉