- 2 małe szczupaki,
- sól i biały pieprz,
- 2 pomidory,
- 1 cebula,
- 1 papryka,
- 2 ząbki czosnku,
- szklanka ketchupu,
- 5 łyżek oleju kokosowego,
Szczupaki oprószamy solą i białym pieprzem. Paprykę kroimy w kostkę. Pomidory w ćwiartki. Cebulę kroimy w piórka.
Czosnek przeciskamy przez praskę, wrzucamy do miseczki i mieszamy z ketchupem i olejem kokosowym. Smarujemy rybę sosem w środku, wykładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Wkładamy również warzywa i polewamy wszystko sosem.
Pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach.
Smacznego 😉
2 komentarze
Ooo… ciekawy przepis, zjadłabym taką rybkę 🙂
Bardzo pyszna 😉 polecam