Pieczony schab w ziołach prowansalskich i papryce

Szpileczki i babeczki



Pieczony schab w ziołach prowansalskich i papryce
1-1,2 schabu,
sól do smaku,
3 łyżki ziół prowansalskich Galeo,
2 łyżki słodkiej papryki Galeo,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
3-4 łyżki oleju,
1 liść laurowy Galeo,
2 ziela angielskie Galeo.

Schab nacieramy olejem, solą, ziołami prowansalskimi i słodką papryką. 

Odstawiamy na minimum 2 godziny. 



Przekładamy do rękawa do pieczenia. 



Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka. Czosnek obieramy i kroimy w paski. 



Do mięsa dodajemy cebulę, czosnek oraz liść laurowy i ziele angielskie. 



Zamykamy rękaw. 



Przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy około 1 godziny 20 minut. 



Przed końcem czasu rozcinamy rękaw i pieczemy aby skórka się zarumieniła. 



Podajemy na ciepło lub zimno. 



Smacznego 😉




Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies